Hoi Peter, 
We waren heel blij met de leuke workshop die je verzorgd hebt voor onze orkesten. Er zat veel variatie in, waardoor het gemakkelijk was om je aandacht erbij te houden. De afwisseling tussen jouw verhalen, het filmpje en stukken waarbij je mee kon spelen, maakten het boeiend. Het leukste vond ik misschien nog wel dat je merkte dat leden gemotiveerd werden om hun instrument weer uit het stof te trekken. Door het interactieve karakter van de workshop waren er denk ik weinig mensen die niet acuut de neiging kregen om weer te gaan blazen. 
Hartelijke groet, 
Lisa Korevaar (Dordrechts Philharmonisch Orkest)

Via Facebook waren wij getipt over een online gastdirectie verzorgd door Peter Kleine Schaars. We hebben direct contact gezocht met Peter en al vrij snel hadden we een datum gepland. Ter voorbereiding op de online gastdirectie kregen we enkele PDF-bestanden toegestuurd en wachtten we met spanning af tot het zover was. De mogelijkheid om zowel mét of zonder instrument mee te doen, riep toch al wel de nodige vragen op bij diverse deelnemers. “Hoe gaat hij dat doen?” Rond de klok van half 8 waren alle muzikanten van Veere’s Genoegen ingelogd en dat verliep vlekkeloos, mede dankzij de goede voorbereidingen van Peter. Na een korte instructie (over o.a. microfoon aan/uit) zijn we aan de slag gegaan en voordat we het wisten was het half 10 en organiseerde Peter nog een leuke toegift. De dagen erna kreeg ik van diverse muzikanten allemaal leuke reacties en complimenten over deze online gastdirectie. Aan alles was gedacht : goed voorbereid, leerzaam, gezellig, ontspannen, ruimte voor vragen/interactie en zelfs de mogelijkheid voor een online derde helft na afloop en tot slot goede nazorg in de zin van het nazenden van diverse (muziek)bestanden. De online gastdirectie raden wij andere muziekverenigingen zeker aan en we hopen Peter ook nog een keer uit te nodigen voor een fysieke gastdirectie in Veere! Met vriendelijke groet, namens Veere’s Genoegen. Michiel Pouwer

Een interessante en leerzame gastdirectie met mooie verhalen en humor
gebracht. Zeer de moeite waard!Hartelijke groet,
Antje van de Brug
Fanfarecorps Erica
Austerlitz

Spelers en dirigent van Flexxmusic Tolbert beleefden een fantastische avond met Peter’s online gastdirectie. Zelfs voor de muzikanten van deze vereniging die de ene week als Big Band en de andere week als Fanfare repeteert bevatte de workshop veel nieuwe inzichten.Met een schat aan ervaring weet Peter met zijn lichte toon in dit online event spelers te motiveren, stimuleren en inspireren. Kortom, een aanrader! Hildo Flierman, dirigent Flexxmusic Big Band en Fanfare, Tolbert (Gr).