Door de aanhoudende lockdown zijn we allemaal op zoek naar activiteiten om onze muzikanten in onze orkesten te blijven inspireren. ..  ik weet er alles van!

Daarom heb ik een concept ontwikkeld om een prettige maar vooral leerzame online repetitie te kunnen verzorgen voor orkesten. Elk orkest is anders en heeft haar eigen ervaring en nivo m.b.t. de uitvoering van (lichte) muziek. Daarom is de invulling flexibel en kan ik in overleg met de dirigent meer of minder nadruk leggen op verschillende muzikale aspecten.

Bij deze toch een indicatie hoe zo’n sessie er uit kan gaan zien.

Via een internet-link kunnen alle orkestleden de workshop bijwonen op jullie gebruikelijke repetitie tijd of op een willekeurig moment wat jullie het beste past.
De muzikanten nemen deel met hun instrument maar als de huiselijke situatie dat niet toestaat is het geen enkel probleem. De workshop is zo ingericht dat je ook zonder je instrument volop meedoet. Het streven is wel dat iedereen na de workshop weer volop zin heeft om enthousiast aan de slag te gaan met zijn of haar instrument en onze mooie muziekhobby! 😉
We gaan het hebben over veel uiteenlopende zaken van het musiceren maar de nadruk zal vooral liggen op een gedegen uitleg over de ‘lichte muziek’ en de uitvoeringspraktijk daarvan. Ik heb speciaal voor deze workshop veel studiemateriaal en leuke composities geschreven die alle muzikanten van te voren in de juiste transposities ontvangen.

Stukjes theorie, oefeningen, leuke video’s, geluidsvoorbeelden met zichtbaar notenschrift en swingende play-along tracks worden tijdens de twee uur durende sessie afgewisseld met interactieve ontspanningsmomenten en vragen vanuit het orkest. Op verzoek kan ik composities of arrangementen uit jullie eigen repertoire gebruiken als leidraad voor de workshop.
Na afloop krijgen alle deelnemers gratis de play-along track die we gebruikt hebben opgestuurd en kan iedereen er nog fijn van nagenieten en weer een beetje studeren.

De kosten zijn € 200 (ex btw).

Stuur een mail naar peter@peterkleineschaars.nl met jullie wensen en voorkeursdatum en dan gaan we kijken wat er mogelijk is.

Blijf gezond en ‘keep playing’.

Peter