Als stafarrangeur van de Marinierskapel schrijft hij honderden composities en arrangementen welke de kapel jaren lang onafgebroken speelt. Deze worden door het publiek zeer gewaardeerd en uiteraard volgen vele orkesten in binnen- en buitenland. Naast de beroepssector ontdekt geleidelijk aan ook de amateursector zijn vernieuwende stijl van schrijven en in 1996 verschijnen de eerste werken bij uitgeverij Molenaar. In 2002 aanvaart hij een parttime baan bij uitgeverij de Haske Publications B.V. en vanaf dat moment worden zijn vele composities en arrangementen daar uitgegeven (o.a. in de serie Peter’s Popular Collection en Peter’s Compact Collection).

Met het winnen van de compositiewedstrijd van het Nederlands Instituut voor de Blaasmuziek met zijn compositie Funky Fuque meets Waddle Waltz zet hij zich ook als componist op de kaart. Sindsdien ontvangt hij veel componeer en arrangeer opdrachten van beroeps- en amateur orkesten uit binnen- en buitenland.

Op 25 november 2023 ontving hij de BUMA Blaasmuziek Award 2023

Motivatie / toelichting BUMA Blaasmuziek Awards 2023
Traditiegetrouw worden tijdens de Fanfare Repertoire- en Netwerkdagen de BUMA Blaasmuziek Awards uitgereikt. Deze Awards, ook wel de ‘Edisons van de blaasmuziek’ genoemd, worden jaarlijks toegekend aan personen die een grote en positieve bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van de blaasmuziek in Nederland en daarbuiten. De selectie en voordracht van kandidaten vindt plaats in nauw overleg met het RIC (Repertoire Informatie Centrum) te Deventer.
De toekenning van de Nationale BUMA Blaasmuziek AWARD 2023 is mede op basis van zijn jarenlange bijdragen en toewijding aan de blaasmuziek.