Op zijn 19de begint hij diverse ensembles te leiden hetgeen uiteindelijk uitgroeit naar vaste aanstellingen als dirigent bij diverse amateur bigbands, harmonie en fanfare orkesten in Nederland. Door de internationale bekendheid (van o.a. zijn composities en arrangementen) ontvangt hij gaande weg steeds meer uitnodigingen van zowel Nederlandse als buitenlandse professionele en amateur orkesten en vanaf 2002 (nadat hij ontslag neemt bij de Marinierskapel) reist hij regelmatig de globe rond om als gastdirigent actief te zijn.

In 2013 keert hij terug ‘op het oude nest’ en wordt benoemd tot chefdirigent van de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Samen met dit toonaangevende militaire harmonie orkest geeft hij in vier jaar tijd honderden concerten met vele nationale en internationale artiesten en maakt hij enkele opzienbarende cd’s zoals ‘Marineband plays Sammy Nestico’, ‘Around the World’ (met trompetist Eric Vloeimans) en ‘The Xmas Letter’ (met opera ster en oud marinier Bastiaan Everink).

Peter Kleine Schaars

Vanaf 2017 tot heden is hij dirigent van het Orkest Koninklijke Marechaussee (één van de weinige beroeps fanfare orkesten ter wereld!) Het orkest verzorgt eveneens jaarlijks vele concerten en heeft een voorbeeldfunctie in de fanfare wereld. Regelmatig verschijnt er speciaal voor dit orkest nieuw geschreven fanfare repertoire op cd en tevens is er onlangs een nostalgische langspeelplaat geproduceerd met de ‘verloren marsen’ uit 1913.